STEPS TO TRACK YOUR PARCEL


SEBELUM MEMBUAT URUSAN JUAL/BELI ONLINE ANDA WAJIB TAHU CARA UNTUK TRACK BARANG. INI UNTUK MEMUDAHKAN SEMUA PIHAK.

~Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua~
*Walaupun sudah ramai yang tahu cara nak track parcel, tapi masih ada ramai lagi yang tanya Cik Han bagaimana nak track parcel, dan apakah itu Tracking No? 
Tracking no. ialah no. rujukan yang ada pada bungkusan barang anda, dan nombor itu sangat penting untuk anda cek dimana barang anda berada. Disini ada beberapa step Cik Han tunjukkan satu persatu bagaimana cara untuk cek barang anda menggunakan tracking nombor diwebsite*


 Apabila anda click "Track" akan keluar view seperti ini :


Untuk details perjalanan parcel anda, sila klik pada no tracking tersebut, dan akan keluar details seperti dibawah :



Sekiranya anda masih tidak faham step diatas, anda boleh terus call pejabat pos dan berikan no. tracking anda kepada mereka, mereka akan nyatakan kepada anda dimana barang anda berada.
Anda boleh hubungi no pejabat pos seperti tertera :

POS LAJU :  1-300-300-300 (Customer Service)

SELAMAT MENTRACKING !!!
THANK YOU :) 

9 comments:

  1. Kalau dia kata yg dispatch from office tu . Maksudnya apa ?

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing this info dear :)

    ReplyDelete
  3. mcm mana kalau online seller tak nak bg tracking no then boleh ke kita check pakai nama je..help me 😢

    ReplyDelete
  4. mcm mana kalau online seller tak nak bg tracking no then boleh ke kita check pakai nama je..help me 😢

    ReplyDelete
  5. Xboleh.... kena mntak jgk dari seller no tracking tu.
    n kalau nk call poslaju customer servce pun wajib kena ada no tracking...bru dorang bleh cek.
    xboleh cek guna nama@alamat@ apa2 info lain. hanya no tracking sahaja.

    ReplyDelete
  6. Customer kena selalu lakukan semakan tracking number poslaju, sebab kadang-kala sistem lambat update.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul!
      no tracking ibarat nyawa kpd brg anda yg dibeli secara online.
      seller yg jujur pasti akan bg tracking nombor utk rujukan slps brg dipos kpd customer.

      Delete
  7. When you are debilitated, you must choose the option to consider your wellbeing; it's in that spot in your face you feel horrendous. Oslo Østfold Akershus Flyttebyrå

    ReplyDelete

Pertanyaan @ Kemusykilan Sila Tinggalkan Komen Dibawah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...